Uncategorised

Uncategorised

Filmpje

 

Het evenement is afgelopen, dus reserves kan niet meer.

Hier een mooi filmpje men enkele hoogtepunten:Voor vragen kunt u altijd contact opnemen:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Mobiel: 06 1034 9458

 

ViP-arrangement__Eén Dag Terschelling Uitgevist!__

ViP ARRANGEMENT – Eén Dag Terschelling Uitgevist!

Voor € 150,- pp bieden we U een prachtige dag Terschelling …

U gaat op eigen gelegenheid naar Harlingen, parkeert daar uw auto en boekt zelf uw overtocht per veerboot of snelboot bij Rederij Doeksen, op de tijd die U het beste uitkomt. U geniet overdag van Terschelling (waar U misschien nog een voorstelling van Oerol meepikt). Om 18.15u gaat U bij ons aan boord van de ‘historische zeiltjalk ‘Bruinvisch’ en u dineert mee, inclusief sappen en wijnen of bieren naar keuze. Als het diner genuttigd is en de zon onder gaat en de Bruinvisch het anker licht om naar het eiland terug te varen, komt ‘De Bazuin’ langszij. Guido, de kapitein van deze snelle watertaxi brengt U terug naar Harlingen waar u ongeveer 22.45u aan land zult gaan bij de SAS-brug in het centrum. Het aanbod geldt van dinsdag 13 t/m zaterdag 17 juni.

Dit aanbod van Bistro Bruinvisch voor een afvaart, een diner aan boord inclusief dranken, met snelle watertaxi terug over het wad bij zonsondergang is geldig voor 2 of meer personen. Interesse? Bel of mail ons voor nadere afstemming. Vroegboekers bieden wij gratis parkeren nabij de SAS-brug aan.

Een ViP Arrangement lijkt prijzig, maar U bespaart zich de kosten van een overnachting op het eiland (dat vrijwel volledig volgeboekt is tijdens Oerol), extra parkeerkosten in Harlingen, de kosten van het veer terug de volgende dag en natuurlijk veel tijd. Indien vier of meer personen op dezelfde dag een ViP Arrangement boeken, daalt de prijs, want dan zijn er meer mensen die de (hoge) kosten van de watertaxi delen. Voor overleg over details en advies over bijvoorbeeld de heenreis neemt U  a.u.b. contact met ons op. Wij kunnen alternatieven met U doornemen. ViP Arrangement is incl. dranken.

Op woensdag en zaterdag vaart er een watertaxi waar al voor ingetekend is. U kunt aansluiten.
Dit leidt tot veel lagere kosten dan € 150 voor het ViP arrangement. Voor meer informatie bellen met 06.10349458.

 

 

Reserveren

 

Het evenement is afgelopen, dus reserves kan niet meer.

Hier een mooi filmpje men enkele hoogtepunten:Voor vragen kunt u altijd contact opnemen:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Mobiel: 06 1034 9458

 

Het schip

Over het schip de 'Bruinvisch'

HISTORISCHE ZEILTJALK 'BRUINVISCH'

In 1902 gleed deze Friese tjalk in Franeker van de helling. Ze vervoerde oorspronkelijk vee van de waddeneilanden naar de veemarkt van Purmerend. Hierna heeft het schip nog dienst gedaan als schelpenschip voor kalkovens en eventjes als ansjovisvisser.

De huidige eigenaar, Cees Dekker, heeft het schip weer in de oorspronkelijke staat teruggebracht: vrachtschip onder zeil, éénmaster. In 1982 is het geschikt gemaakt om aan 18 personen een comfortabel onderkomen te bieden voor een onvergetelijke zeilvakantie. De 'Bruinvisch"is een van de meest historisch verantwoorde schepen van de 'bruine vloot'.

KROMHOUT

De motor is een indrukwekkende ééncilinder, Eén van de eerste motoren die gebruikt werden in de zeilende vrachtvaart en nu de laatste nog werkende in de beroepsvaart. De "Kromhout gloeikop" viert dit jaar zijn honderdste verjaardag!

Bouwjaar 1917; Type M2 30 EPK; Inhoud 15150 cc; Minimum omwentelingen 100/minuut, Max. omw. 390/min.

KOMBUIS & KOMMALIEWANT

De kombuis en het kommaliewant verdienen ook aandacht en ademen de sfeer van weleer. Er zijn zelfs twee kombuizen, eentje in het leefruim en een kleintje bij de roef. Bij de indeling van het schip is veel aandacht besteed aan het leefruim. De ruime opzet nodigt uit tot een gezellig samenzijn en is tevens geschikt voor benedendekse activiteiten. De kombuis is voorzien van een aanrecht, 5 gaspitten, oven, magnetron, koelkast op gas en een compleet kommaliewant, zoals potten, pannen, borden, bestek, enzovoorts ... en natuurlijk steentjes om met de schipper een schipperbitter uit te drinken en zich te laven aan verhalen over de scheepvaart in vervlogen dagen ...

*** --- ***

THEMAWEKEN & THEMATOCHTEN & THEATER EN MUZIEKPODIUM

Af en toe vaart de 'Bruinvisch' weer even als schelpenschip of dient het als podium voor theater en muziek. De stoempende kromhoutmotor maakte zelfs eens deel uit van een muziekstuk! Meestal echter dient de historische zeiltjalk als charterschip van de zogeheten bruine vloot. Naast chartertochten biedt de 'Bruinvisch' mogelijkheden voor scholen en groepen in de vorm van werk-, studie- en therapieweken. Degenen die individueel inschrijven kunnen meewerken tijdens themaweken waarin een bioloog meegaat of een wedstrijd wordt gevaren.

Nieuwe thema's zijn in ontwikkeling. Heeft u nog ideeën? Leg ze ons voor!  

*** --- ***

Inlichtingen & boekingen:

www.bruinvisch.com

Schipper Cees Dekker

06.20006694

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

*** --- ***

Uit het water ben ik geboren

Heb aan haar m'n hart verloren

Van het water zal ik leven

Om het haar eens weer terug te geven

Waarom we dit doen...__uitgevist, want beter de vis er uit gevist__

Amper een jaar geleden leerden twee mannen elkaar kennen op die fantastische opleiding voor vegetarisch en gezond koken van Femke van den Heuvel in Haarlem. Ze bleken allebei niet alleen dol te zijn op vegetarische kost, maar ook op het eten aan de kust. Ze besloten samen het project "Uitgevist" op te zetten bij wijze van meesterproef.   

Tweede liefde

Koken is hun tweede leven; in zijn dagelijkse leven is Peter Hundepool para-veterinair en praktijkmanager in een dierenkliniek en is Robert Prins concertorganisator en initiator van cultuurprojecten. Wat ze delen is interesse voor kookkunst en een fascinatie voor de kust. Ze vinden wandelen langs het strand heerlijk, schelpen rapen, banjeren door de branding. Of dwalen over de dijk, waar eb en vloed het beeld ieder uur veranderen onder voortjagende wolkenluchten. Ze houden van de ouderwetse bedrijvigheid in de haventjes op eilanden ver weg. Een andere keer is er het wonder van de stilte van het wad, droogvallend met laag tij, zeilend door geulen, domweg gelukkig dobberend voor anker naast de zeehonden, onder de meeuwen, boven de vissen en de kokkels.


Zilte smaken

Ze genieten beide graag bij zonsondergang van een hapje in dat rustieke restaurant aan de waterkant. En op vakantie een terrasje pakken aan de kade van een vissersplaats, of genieten in zo'n bijna chique visrestaurant op een rots boven de azuurblauwe zee, of een pan mosselen bestellen in Noord-Frankrijk, of een schelpje met bubbels in de zilte lucht van oestervelden, een bouillabaisse in Zuid-Frankrijk of gerookte vis bij een houten huis in een fjord, een heerlijke goudmakreel met risotto of octopus bij een Italiaanse mama. Of anders gewoon thuis  een lekker pannetje vis-in-‘t-groen met piepers en peterselie. Maar dat was in een eerder leven, mooie herinneringen ...


Behouden vaart?

Peter en Robert specialiseren zich nu als vegetarisch / veganistisch kok - bij ViP Health and Nutrition in Haarlem - maar ze hebben hun liefde voor die sfeer en esthetiek van de bistro aan de haven niet verloren. Ze vallen nog steeds voor de geur van het wier aan de klotsende kust, de design van het typische blauwwit en verweerde klapstoeltjes, voor het verzilverde vismes en een eenvoudig bord vol zilte smaken van de zee na een zonovergoten dag bij een zachte nacht briesje dat de geluiden van de haven mengt met het ruisen van de branding bij een goed glas ... maar! … We zijn met z'n allen al lang te ver gegaan, de zee is moe, uitgeput door vervuiling, plastic soep, verblekende koraalriffen, overbevissing, verstoring door industriële viskwekerijen met storting van antibiotica en dan nog al die exoten die meegevoerd door de wereldhandel een zootje maken van de ecosystemen van estuaria. 


Waar is de vis gebleven...?!?

De klimaatverandering en toenemende overbevolking voorspellen weinig goeds, het kan dus zomaar
afgelopen zijn en dan blijken visquota plots kinderspel bij de drastische maatregelen die dan nodig zullen zijn
om nog te redden wat er te redden valt. Waar blijven we met onze kustelijke verlangens als we zijn
uitgevist?


Behouden kaart!

Peter en Robert willen alvast dat heerlijk plekje aan de haven, dat barretje op het zandstrand, die chique tent met z'n assortiment vis op ijs in de grote stad, al die prachtige zeemenuzaken redden van de dwingende gewoonte om voornamelijk dierlijke producten op het bord te leggen. Het kan best, een machtig mooie maritieme menukaart met louter vegetarische elementen. We zijn aan de slag gegaan met een aantal van die heerlijke klassiekers van het visrestaurant en heten u welkom aan tafel in ons kombuis aan boord van de 'Bruinvisch', een charterschip van de bruine vloot, een historische zeiltjalk met kromhoutmotor, zelf ooit ansjovisjager en schelpenvervoerder.

We nodigen u uit om te komen proeven wat we hebben
uitgevist!Peter en Robert, Chefs


Het team van Bistro Bruinvisch

kombuis
Peter Hundepool & Robert Prins & Sven Bergström

bediening
Zsa-zsa & Kyra & mogelijke verstekelingen

wijnen
Reinout Albrecht 

website
Joost Kolkman

nautisch
Cees Dekker schipper & Bart scheepsmaat & Karine & Sebas Blom van Assendelft

 

   Ik wil reserveren >>

LocationContact us right now!

Contact Form

Information

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Phasellus lobortis dictum elit eu placerat. Nullam vel pellentesque tortor, nec ornare enim. Phasellus lobortis dictum elit.

Address

Steak House
Your Street Address, Code 123456
City 00-000, USA

Locate Us