Persbericht Uitgevist

Zeven gangen visvrij vismenu op 't Wad in een vegetarisch visrestaurant.

Van 13 -22 juni vaart dagelijks vanuit de haven van West-Terschelling het eerste vegetarische visrestaurant het Wad op. Aan boord van de historische zeiltjalk Bruinvisch genieten de gasten van een Uitgevist Menu bereid met wieren, gewassen van de brakke kust en de zilte landbouw. Drie chefs serveren zeven verrukkelijke visloze varianten van klassieke visschotels. De vertrektijd is 18.00 uur. De Bruinvisch gaat voor anker op het Wad, waar het diner aan boord geserveerd wordt. Na zonsondergang keert de tjalk terug.

Drie mannen met een liefde voor het typische visrestaurant ontmoetten elkaar op de opleiding tot vegetarisch kok (ViP Health & Nutrition Haarlem). Daar ontstond het idee voor een volledig vegetarisch restaurant met alle geuren, smaken en de sfeer die bij de mooiste visschotels horen. Robert Prins, Peter Hundepool en Sven Bergström krijgen dit voor elkaar met louter plantaardige materialen. Ze laten de vissen, schelp- en schaaldieren zwemmen. Zo dragen zij hun steentje bij aan de voedseltransitie, door een stap verder te gaan dan alleen het imiteren van een enkel vlees- of visgerecht met vlees- of visvervangers.

"Wij laten zien en proeven dat je gasten met groenten van het land en uit de zee een volwaardig en zeewaardig menu kunt voorschotelen. Aan tafel ervaren deze gasten dat ze in een echt visrestaurant zitten, met blauwwit servies, vismes en bijpassend wijn-, bier- of alcoholvrij arrangement."

De drie koks tonen onder de noemer "Uitgevist" aan dat je kunt genieten van heerlijke zeeschotels zonder nog een aanslag te hoeven doen op de uitgeputte zee. Hun creatieve kookproces is veel meer in harmonie met de zee, die lijdt onder overbevissing, plastic soep, genetische chaos door wereldhandel, kweekvisserij en chemische rotzooi.

Uitgevist is een project van drie vegetarische chefs. Zij ontwikkelen het concept voor het eerste 'Vegan Seafood' restaurant steeds verder.
In 2017 werd de eerste pilot gedaan. In mei 2019 volgden succesvolle tests in kunstcafé Vollin in Culemborg en kunstencentrum Mediamatic Eten in Amsterdam.
Het project wil de Uitgeviste kennis graag delen met gasten, collega-koks en mensen werkzaam op zee en in de visserij.

Meer informatie:
www.uitgevist.nl
Robert Prins
06.10349458
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.